Inici    L'Autora    Botiga    Peces

Rosario Pérez

Al cèntric carrer palmesà de Sant Jaume, envoltada de convents i d’esglésies es troba la tenda de Rosario Pérez, on presenta les seves peces pintades a mà damunt seda.

Amb una formació acadèmica inusual, Rosario ha adquirit al llarg dels anys un domini de la tècnica que li ha servit de base per a les seves investigacions posteriors en el camp de la pintura sobre seda. Ja durant la seva etapa de formació tenia clar que els seus interessos anaven molt més enllà de la pintura academicista, anys llum, podríem dir. Si hi afegim vint anys d’experiència en el sector de la moda, una intuïció brillant, i una capacitat inusual d’assimilació de les més diverses influències, sempre de forma intel•ligent, tindrem com a resultat una producció que ha cridat l’atenció no només a Palma sinó també a altres ciutats espanyoles

Aquesta creadora ens proposa peces realitzades en vellut de seda, a més de les confeccionades en gasa, ras i crêpe de seda. Els vestits, bruses i faldilles de Rosario estan dissenyats des d’una visió contemporània, i sorprenen, sobre tot, pel seu virtuosisme i la seva creativitat en el tractament dels teixits. Els motius d’influència oriental s’hi combinen amb altres de geomètrics, o amb traços expressionistes i textos, amb uns colors que només es poden aconseguir amb la seda, donant com a resultat unes peces excepcionals, amb reminiscències de diferents llenguatges artístics.

La confecció artesanal permet realitzar les peces personalitzadament, a partir dels models de la col•lecció que presenta cada temporada. A més Rosario Pérez ens ofereix també a la seva tenda una sèrie de complements realitzats a mà que inclouen xals, bosses, collars i bufandes, tots amb la seva inconfusible personalitat. Són uns objectes únics, l’atractiu dels quals es manté temporada rere temporada, més enllà de les frivolitats de la moda, encara que sense perdre-la de vista. Pel seu caràcter irrepetible, aquestes petites obres d’art són col•leccionades per la seva exclusiva clientela i resulten molt apreciades com a obsequis.

“Vent de tardor. Fred als llavis” diu un haiku brodat en una de les bufandes dissenyades per Rosario. A les antípodes de les franquícies del luxe globalitzat, aquest local mereix una passejada pel casc antic de Palma per arribar-hi.

  © 2007 ROSARIO PÉREZ :: AVÍS LEGAL :: WEBMASTER